Fericirea

.. nu se vede ! Si daca e dureaza Putin. Totul.. e plin de venin !
Spunea un vers hip-hop
Eu am sa incerc sa nu gandesc asa.
Am vazut AICI (desi sunt prea putine raspunsuri) cateva variante. Ce ne face fericiti ?

*cred ca as fii fericita daca as fii ceruta d sotie
*prietena perfectă (în viziunea mea), să stau într-o casă pe plajă, să am 2-3 copii de care să mă bucur…
*Intelegre, respect, comunicare. (da .. e fix ce imi lipseste in relatie .. dar .. plm .. asa o am ..). As fi fericit daca le-as avea si pe astea ..
*lucrurile marunte de care ne bucuram in fiecare zi. in frumusetzea unui rasarit, in zambetul persoanei dragi, in primii pasi ai copilului tau…
*“fericirea-i un lucru marunt, e o aripa care vibreaza”… e doar vointa ta de a te impaca cu propriul eu.
*in momentul in care ma trezesc dimineata zambind… (…) Eu vreau sa zambesc

Raspunsuri putem gasi in fiecare notiune ce ne trece fugitiv prin cap. O putem gasi intr-o floare, intr-un apus de soare, intr-o imbratisare, in zambetul unui copil sau al unui batran, in ochii iubitei, in culoarea masinii sport pe care am cumparat-o cu bani munciti sau nu, in ultimele randuri ale unei carti, intr-un orgasm, intr-un pahar, intr-o tara straina, intr-un peisaj montan, intr-un foc de tabara, intr-un semineu, intr-o nota de 10, intr-o casa, intr-un job bine platit, intr-o inghetata sau o ciocolata, intr-un film, intr-o melodie, intr-un concert, intr-o biserica, intr-o icoana, intr-o poza, intr-un vis implinit… s.a.m.d.
Dar reprezinta toate astea “FERICIREA” ?
Definitia cuvantului e simpla si concreta : Fericire = Stare de mulţumire sufletească intensă şi deplină.
De aici constat ca nu e nevoie de nimic din toate astea de mai sus… pt a fi fericit. Ai putea trai intr-o celula 2/2 si sa nu ai nimic din cele de mai sus dar sa fii fericit. Fericirea este de fapt sufletul tau. E egoul tau. Nu tine de materie, ci e o stare… pe care o poti avea foarte usor prin autosugestie. Poti gasi fericire intr-un gandac, sau intr-un carbune .. la fel de usor cum o poti gasi in ochii iubitei.
Marie Jeanne este foarte aproape : “E doar vointa ta de a te impaca , cu propriul eu”.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu